Welke wordt het?

Verder gaande op mijn vorige bericht.

Na veel blogs gelezen te hebben ben ik als eerste gaan proefrijden in IJmuiden. Dit is van alle fabrikanten de dichtstbijzijnde en dus gebeld met Sunrider Cycles of het mogelijk was om een proefrit te maken. Dit bleek geen probleem en een afspraak was zo gemaakt.

Eerste indruk. Mooie fiets, mooi afgewerkt zeker vanbinnen, de “gewone” koplamp die uit de body steekt vind ik een beetje jammer van de belijning.

20111204-214024.jpg
Dit was mijn eerste kennismaking met een velomobiel en het beviel me uitstekend. De stoel is erg makkelijk te verstellen maar moest voor mij in de voorste stand (ik geef toe ik ben niet de grootste maar met 1.78 redelijk gemiddeld dacht ik maar blijkbaar met korte pootjes) hierdoor zat ik met mijn neus redelijk dicht op de voorrang en mijn armen iets te ver naar achteren om echt comfortabel te zijn.
Toch beviel het mij beter dan de Mango die ik bij Sinnerheb proef gereden. (nogmaals dank aan de forens die toevallig met zijn mango langs was voor een praatje toen ik ging proefrijden. Hij bood zijn fietsschoenen te leen aan wat mij mijn enkels spaarde)
Het fietste op zich lekker hoewel ik meer gesharmeerd was van de besturing in de Sunrider. Verder was de hoeveelheid bagage ruimte beperkt. Ze hadden een nieuwe versie die meer ruimte bied maar met het beoogde budget zou ik toch tweedehands moeten zoeken.

Een Queste lijkt mij een mooie fiets maar op de route die ik ga fietsen, een 16 km, zitten een paar smalle krappe bochten. Met een Queste zou ik een andere langere route moeten nemen met meer verkeerslichten die enig snelheidsvoordeel weer opheft.

Ik ben dus al sparende internet in de gaten gaan houden naar een Sunrider of Versatile.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s