Update

Zo even een een update. Ik ben nu zo’n drie maanden de gelukkige eigenaar van Versatile nummer 21. Ondertussen heb ik er een 800 km mee gefietst. Niet heel veel als ik het vergelijk met wat sommige andere velonauten per jaar fietsen maar het is een begin. Deels komt dit doordat het op mijn werk in de wintermaanden wat rustiger is en ik minder hoef te forensen.

Maar goed mijn bevindingen tot dus ver. Het forensen bevalt me uitstekend. Ik moet eerlijk zeggen dat als ik zo af en toe ver voor zon’s opgang richting mijn werk fiets het tempo wat lager ligt dan gewoon overdag. Maar ook dan bevalt het me prima. Nu fiets ik over het algemeen heen toch iets rustiger dan op de terug weg. Dit om niet dampend op mijn werk aan te komen. Verder is het heerlijk om na een lange dag gewerkt te hebben naar huis te fietsen en vol energie thuis te komen in plaats van op de bank te ploffen om er vervolgens niet meer af te komen.

Harde wind. Laatst nog voor het echte winter weer kon ik eens ervaren hoe het is om te fietsten met windkracht 8 à 9. Het viel me alleszins mee hoe de Versatile zich gedroeg met deze krachtige zijwind. Het dakje heeft er het meeste last van. Is de wind niet al te krachtig dan geeft het een leuk zeileffect. Alleen tussen hoge gebouwen die de wind versterkte met een Venturi effect trok deze de hele kap omhoog. ik heb toen eerst maar het dakje gedemonteerd en in de fiets opgeborgen alvorens mijn reis naar huis te vervolgen, het was toch droog.
Na het blog van Peter, versatile.weblog.nl, gelezen te hebben denk ik dat ik ook maar eens nieuwe klemmen voor de kap moet gaan fabriceren. Het was trouwens ook de eerste keer dat ik zonder dakje heb gefietst en sindsdien wil ik een keer een “betrouwbare” test doen over de voor/nadelen van het rijden met het Versatile dakje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s